Przepis na awokado z jajkiem

Dieta i zdrowie

Dziś dzielę się zdrowym przepisem na awokado z jajkiem, który pomoże Ci schudnąć.

Składniki:

2 duże jajka

1/4 szklanki rozdrobnionego sera

1/2 średniej wielkości awokado

Sól i pieprz

Metoda:

Po pierwsze, rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Przekrój awokado na pół i usuń z niego pestkę. Obierz je dokładnie i pokrój w kostkę. Przełóż je do miski i dobrze rozgnieć. Teraz dodaj do niego sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Po tym, rozbij jajka i dodaj je do miski. Dodaj 1/4 filiżanki rozdrobnionego sera do masy i spraw, by była nieco puszysta.

Przełóż masę na blachę żaroodporną i piecz przez 10 do 12 minut. Na koniec podawaj i ciesz się.

Wnioski:

Ten przepis jest prosty, ale smakuje niesamowicie. Pokochasz smak awokado i jajka. Ser w nim sprawi, że będzie kremowy, a sól i pieprz sprawią, że będzie aromatyczny.